Doorstroomtoets oefenen
Doorstroomtoets - Rekenen - Bewerkingen

Doorstroomtoets - Rekenen - Bewerkingen

Welkom bij Junior Einstein, waar we je voorbereiden op de Doorstroomtoets! Onze Doorstroomtoets website is speciaal ontworpen om leerlingen van groep 8 op een leuke en interactieve manier voor te bereiden op de grote stap naar de middelbare school. Met een scala aan oefeningen en uitlegvideo's maken we oefenen voor de Doorstroomtoets niet alleen begrijpelijk, maar ook leuk! Oefen hier met optellen, aftrekken, splitsen, vermenigvuldigen en delen.

Getalbewerkingen in de Doorstroomtoets

Getalbewerkingen zijn de basisbewerkingen die je met getallen kunt uitvoeren. Denk maar aan optellen, aftrekken, splitsen, vermenigvuldigen en delen. In de Doorstroomtoets wordt van je gevraagd optelsommen, aftreksommen, splitsingen, keersommen en deelsommen te maken. Het gaat niet langer alleen maar om het rekenen met hele getallen, maar ook om het rekenen met breuken of kommagetallen. Misschien heb je hier moeite mee. Geen nood, want op deze pagina kun je oefenen met getalbewerkingen. Dit helpt je de basis van rekenen te versterken en die basis heb je nodig voor de Doorstroomtoets. Door regelmatig te oefenen met dit soort getalbewerkingen krijg je vertrouwen in je eigen kunnen en is die Doorstroomtoets niet moeilijk.

Getalbewerkingen oefenen

Optelsommen en aftreksommen kun je oefenen in dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld door te berekenen wat de totale kosten van boodschappen zijn of hoeveel wisselgeld je terugkrijgt. Wanneer de getallen wat groter worden, is het fijn om strategieën te leren waarmee je de sommen makkelijker op kunt lossen. Denk maar aan cijferend optellen of aan de rijgstrategie. Op die manier zijn optelsommen en aftreksommen makkelijker op te lossen. Dit soort strategieën zijn er ook voor keersommen en deelsommen. De tafels tot en met 10 kun je vaak nog wel uit je hoofd leren, maar grotere keersommen worden moeilijker. Dankzij de strategieën zoals cijferend vermenigvuldigen of staartdelingen, zijn de sommen makkelijker op te lossen.

Getalbewerkingen bij Junior Einstein

Bij Junior Einstein hebben we een schat aan online oefeningen die je helpen optelsommen, aftreksommen, splitsingen, keersommen en deelsommen onder de knie te krijgen. Onze uitlegvideo's zijn niet alleen informatief, maar ook motiverend en kindvriendelijk. Ze helpen je de basis van bijvoorbeeld cijferen en kolomsgewijs rekenen te begrijpen. Onze website is zo compleet dat je op allerlei manieren aan je vaardigheden van getalbewerkingen kunt werken. Met leuke en uitdagende online oefeningen leer je niet alleen de basis, maar ook hoe je complexere sommen kunt oplossen. En geen zorgen als je vastloopt – onze uitlegvideo's staan klaar om je door elke stap te begeleiden. De online oefeningen en uitlegvideo's zijn afgestemd op de eisen van de Doorstroomtoets, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.